Alkmaar Centraal 30 augustus 2018

Ambassadeurs Clusius College ontmoeten de koning

Ambassadeurs Clusius College ontmoeten de koning

Hoewel in Noord-Nederland volgende week de scholen pas beginnen, is maandag het schooljaar voor de mbo-opleidingen officieel geopend door Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander. Een spannende dag voor de twee mbo-ambassadeurs van het Clusius College, die hem mochten ontmoeten.

Voor de Schermerhornse Fleur Bakker (17), de kersverse mbo-ambassadeur van het Clusius College, was de opening niet alleen spannend omdat ze de koning zou ontmoetten. De leerlinge Veehouderij nam namelijk deel aan de eerste challenge van de nationale mbo-ambassadeursverkiezing. Fleur is ambassadrice vanwege haar enorme passie, ondanks dat ze niet op een boerderij woont. Heeft ze de eerste paar uur vrij van school, dan duikt ze fluitend en in alle vroegte de stal van haar stagebedrijf in.

De vorige nationale mbo-ambassadeur zat ook op het Clusius College. Sil de Weerd heeft net zijn opleiding Voeding & Voorlichting afgerond. Het afgelopen schooljaar heeft Sil het mbo vertegenwoordigd in de media en op de kaart mogen zetten bij politici. Als kers op de taart mocht de afgetreden ambassadeur maandag in gesprek met de koning.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws