Deventer Post 14 maart 2017

AOC Oost Twello eerste Ecoschool in Gelderland

AOC Oost Twello eerste Ecoschool in Gelderland

AOC Oost Twello heeft de groene vlag! In februari 2015 is AOC Oost locatie Twello gestart als deelnemer aan Eco-Schools. Dit is een organisatie die zich bezighoudt met een internationaal Eco-keurmerk voor scholen. Belangrijk hierin is dat leerlingen de leiding krijgen op het gebied van duurzaamheid op school. Eco-Schools helpt hierbij door middel van adviezen, begeleiding en een zevenstappenplan.

Wanneer je de eerste drie stappen goed hebt gevolgd, ontvang je een bronzen certificaat. Daarna ga je verder voor zilver en uiteindelijk, wanneer alle stappen zijn gezet, volgt de audit door Eco-Schools Nederland om vast te stellen of je in aanmerking komt voor de "Groene vlag". 

De audit heeft in januari 2017 plaatsgevonden. Onze school is beoordeeld met de kwalificaties ''goed'' en ''excellent' op het gebied van duurzaamheid en zodoende krijgen wij de Groene vlag uitgereikt. De eer is vooral voor de leerlingen die de afgelopen 2 jaar hebben deelgenomen aan het Eco-team. Kenmerkend voor het project is namelijk dat de leerlingen nadrukkelijk betrokken worden en bij veel onderdelen de leiding nemen.  

 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws