De Stentor 26 juni 2018

Biologisch-dynamische mbo in Dronten is razend populair

Biologisch-dynamische mbo in Dronten is razend populair

De biologisch-dynamische landbouw is populair en dat merken ze op de Warmonderhof in Dronten. Deze mbo, die valt onder de Aeres groep, is de enige staatserkende biologisch-dynamische opleiding in Europa, groeit snel. Ook dit jaar is de belangstelling groot. Er moesten zelfs extra open dagen worden ingelast.

Tussen 2011 en het huidige schooljaar steeg het aantal studenten van 175 naar 278, meldt een woordvoerster."De aanmeldingen hiervoor komen gestaag binnen, terwijl het best al laat in het jaar is.'' Over het aantal aanmeldingen voor het nieuwe studiejaar kan ze nog niets concreets zeggen. ,,Grofweg zien we dezelfde (stijgende) lijn als afgelopen jaar. Op zich zijn we een kleine mbo natuurlijk, maar we zitten in een goede tijd.'' 

Volwassenen
Vooral de deeltijd-opleiding voor volwassenen is in trek, aldus de woordvoerster. ,,Soms mensen met een totaal andere achtergrond. In elk geval mensen met een plan. Ze willen een bedrijfje beginnen in de biologisch-dynamische landbouw en weten precies wat ze willen, maar moeten het alleen nog even leren. Maar het kan ook een leraar zijn die de verantwoordelijkheid krijgt over een schooltuin.'' Opvallend: zo'n 80 procent van de studenten heeft geen achtergrond in de landbouw. 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws