Process Control 07 juni 2018

Bouw Food Innovation Centre gestart

Bouw Food Innovation Centre gestart

Het bedrijfsleven en Lentiz onderwijsgroep gaan een testcenter, proeffabriek, workshopruimtes en laboratoria voor toekomstige medewerkers in de voedselindustrie realiseren. Lentiz wil in de nieuwe omgeving het concept Lerend Werken en Werkend Leren uitrollen Daarnaast moet daarnaast een ontmoetingspunt worden voor studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en hun medewerkers. Naast diverse bedrijven particperen ook Wellantcollege en de gemeente Vlaardingen in het project.

De Food Innovation Academy wordt gerealiseerd in Vlaardingen met behulp van een subsidie van 1,4 miljoen euro uit het Regionaal Investeringsfonds MBO. 

Bouw is gestart
De bouw van de Food Innovation Academy in Vlaardingen is inmiddels gestart en moet begin volgend jaar klaar zijn. Al in 2015 sloegen tien bedrijven en onderwijsinstellingen de handen inéén om de Food Innovation Academy op te zetten. Het doel is om meer jongeren klaar te stomen voor het werk in de voedselindustrie. Door vergrijzing ontstaat een grote behoefte aan goed opgeleide MBO-professionals.

Partners
De partners van de Food Innovation Academy zijn Avandis, Cérélia, Coolfresh, Eurocaps, Farm Frites, FNLI, Friesland Campina, Giraffe Coffee, De Graafstroom, Groen Agro Control, Inholland Delft, De Koning Vlees, Lentiz onderwijsgroep, Meneba, Menken Orlando, Nationaal Programma Rotterdam-Zuid, Olympic Food Group, Royal Steensma, SGS, Solina, Swartberg, Techniek College Rotterdam, Tuinderij Vers, Unilever, Verstegen Spices & Sauces, gemeente Vlaardingen en Wellantcollege.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws