VHG & Wellantcollege 03 oktober 2018

Brons op EK voor hoveniers van Wellantcollege

Brons op EK voor hoveniers van Wellantcollege

Jochem Molenaar en Willem Stougie hebben tijdens het EK voor beroepen EuroSkills 2018 in Boedapest bij het onderdeel Tuinaanleg beiden de bronzen medaille gewonnen. Het EK in Budapest was een waar spektakel, compleet met grote officiële prijsuitreiking in een bomvolle zaal.

Met 731 punten behaalden de jongens tijdens de internationale vakwedstrijd voor mbo’ers een zeer hoge score. Dit hoge puntenaantal leverde ze ieder ook een medaille voor ‘Best of Nation’ op. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden 11 teams mee. In totaal namen aan EuroSkills 2018, 525 kandidaten uit 32 landen deel.

De opdracht
De opdracht Tuinaanleg was een daktuin, actueel en afwisselend en passend bij het streven naar meer groen in de stad. De tuin bestond onder meer uit een terras, een schanskorf met bankje, een wadi, een bruggetje en veel fraaie beplanting, die deels naar eigen inzicht mocht worden geplaatst. Jochem en Willem lieten veel vakmanschap zien met als specialiteiten het houtwerk en het waterelement.

Deelnemers
Jochem Molenaar en Willem Stougie volgen de opleiding bij Wellantcollege in Houten. Jochem Molenaar (19) komt uit Aarlanderveen. Willem Stougie (19) woont in Alphen aan den Rijn. Beide jongens hebben een eigen bedrijf.

>> Bekijk het filmverslag dat Wellantcollege maakte van de deelname.

>> Bekijk de prestaties van de 27 beroepen van de 31 Nederlandse deelnemers uitslagen van Team Nederland
 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws