Nationale Onderwijsgids 18 december 2017

Edudelta weer beste AOC in mbo Keuzegids, Citaverde tweede

Edudelta weer beste AOC in mbo Keuzegids, Citaverde tweede

De Keuzegids Mbo 2018 is weer verschenen. In deze Keuzegids worden ruim 1300 opleidingen beoordeeld, op basis van studiesucces en tevredenheid van studenten. Van de groene scholen staat Edudelta College op nummer één. De onderwijsinspectie was vooral enthousiast over Citaverde, wat leidde tot een tweede plek. Aeres haalde een mooie derde plaats.

De oordelen over opleidingen zijn gebaseerd op de landelijke enquête over studenttevredenheid in het mbo (de JOB-monitor) en op cijfers over het studiesucces. Het oordeel van de INspectie woog dit jaar zwaarder mee. Scholen kunnen in elke ranglijst van de gids een score tussen de 20 en 100 punten halen. Heeft een school in een vakgebied een totaalscore van 75 punten of meer, dan mag ze haar opleidingen op dat gebied een jaar lang ‘topopleiding’ noemen.

De Keuzegids Mbo 2018 is vanaf donderdagochtend 14 december openbaar. De gids is geschreven voor aanstaande mbo-studenten en wordt ook veel gebruikt door scholen, adviesbureaus en door de beoordeelde opleidingen zelf.

Lees het persbericht van Edudelta College

Lees het persbericht van Citaverde College 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws