Lentiz 27 oktober 2017

Eerste Nederlandse brouwopleiding kent vliegende start

Eerste Nederlandse brouwopleiding kent vliegende start

'Op deze opleiding mag je onder schooltijd bier drinken', kopte de NOS. Mediageniek is ie zeker, de nieuwe opleiding bierbrouwen van Lentiz. Twaalf deelnemers van de eerste officiële Nederlandse brouwopleiding sluiten hun eerste studiemaand feestelijk af met een excursie naar brouwerij Noordt in Rotterdam. Samen met de chefs van Herman den Blijker brouwen zij het eerste bier van de opleiding: een pale ale met gember, citroengras en munt.

De opleiding op mbo-niveau 4 bestaat uit een werk- en leertraject waarbij deelnemers één dag per week les volgen en de andere dagen stage lopen in hun brouwerij. Naast theorie is er veel ruimte voor excursies en bedrijfsbezoeken om het onderwijs en de bedrijfstak zo goed mogelijk te laten aansluiten.

Gekwalificeerde brouwers
De opleiding bierbrouwen is een initiatief van Lentiz onderwijsgroep en StiBON bieropleidingen met medewerking van CRAFT en Nederlandse Brouwers. “Met deze opleiding willen we de Nederlandse biercultuur een verdere kwaliteitsimpuls geven”, zegt Henri Reuchlin van StiBON. “De groei in aantal brouwerijen leidt ook tot een grotere behoefte aan gekwalificeerde brouwers.” Cor Bakker, directeur van Lentiz cursus & consult: “Als innovatieve onderwijsgroep zijn wij er trots op om aan de basis van deze opleiding te staan”.

Brouwdag brengt enthousiasme
De deelnemers zijn enthousiast. “Wat je doet moet je goed doen”, aldus Maik van Heerd van Rockin’ Ludina Brewery uit Groningen. “Met deze opleiding kan ik de kwaliteit van onze brouwerij op een nog hoger plan brengen.” “Zo’n brouwdag is geweldig omdat je daarmee de praktijk met de theorie kunt verbinden”, voegt Jet van der Griendt van de Bredase Sint Joris brouwerij toe. De totale opleiding duurt twee jaar. In september start de volgende groep.

>> Bericht op NOS.nl

>> Bericht in de Metro


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws