Groentennieuws.nl 30 november 2017

Greenport wil bedrijven helpen innoveren

Greenport wil bedrijven helpen innoveren

Een groot aantal ondernemers, onderwijsinstellingen (waaronder Lentiz), onderzoeksinstituten en overheden wil meewerken aan het Innovatiepact van de Greenport. Dat bleek tijdens de Inspiratiesessie in het World Horti Center. Doel van de bijeenkomst was het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van kennis & innovatie.

Het Nederlandse bedrijfsleven in het tuinbouwcluster behoort tot de wereldtop. Om die koppositie vast te houden, is het van belang dat we voortdurend blijven innoveren. Met het Innovatiepact wil de Greenport de innovatiekracht van de bedrijven versterken door focus en samenwerking te stimuleren en daarmee de concurrentiekracht van het cluster internationaal vergroten.

Daarom heeft de Greenport het initiatief genomen voor het Innovatiepact. Doel van dit pact is een gezamenlijke inhoudelijke agenda en een gedeelde werkwijze op het gebied van kennis & innovatie. Het pact richt zich daarbij op een aantal thema's (die zijn gebaseerd op de Greenport Visie 2030), namelijk: Gezondheid en Geluk,  Circulaire economie, Emissieloos produceren, Smart ketens en Innovatiehuis.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws