Netwerk Groene Groei 12 december 2017

Greetje Cnossen van Nordwin duurzaamste docent van Nederland

Greetje Cnossen van Nordwin duurzaamste docent van Nederland

Wie zijn de duurzaamste docenten van Nederland? Wie zijn als beste in staat om kinderen te inspireren voor duurzaamheid? En wat kunnen we van hen leren? Om dat te bepalen schreef de Coöperatie Leren voor Morgen een wedstrijd uit. Uit de 60 inzendingen werd Greetje Cnossen van Nordwin College uitgeroepen tot winnaar van het voorgezet onderwijs. Ze deelt haar eerste plaats met Tim van Dulmen van het Gymnasium Apeldoorn.

Naast Greetje waren nog 9 docenten uit het groene onderwijs geomineerd, onder meer van Lentiz, Edudelta, Wellantcollege, AOC Oost, Clusius College en Citaverde College.

De jury bestond uit Roald Severens van SME advies, André de Hamer van Duurzame PABO en Christien Dohmen van RVO.nl. De winnaars ontvangen een bijscholing naar keuze op het gebied van duurzaamheid en onderwijs.

Bij Greetje Cnossen, docent van het Nordwin College in Buitenpost, staat duurzaamheid zowel thuis (elektrisch vervoer en haar huis volledig op zonne-energie) als bij haar lessen centraal. Ze is initiatiefnemer van duurzame excursies op school en kartrekker van het Eco-team. Greetje won al eerder een prijs met een filmpje om duurzaamheid en streekproducten onder de aandacht te brengen. 

Duurzame Docent 2018 
Wilt u volgend jaar ook meedingen naar de titel Duurzame Docent? De uitreiking zal zijn op de Dag van de Duurzaamheid in oktober. 
Voorjaar 2018 opent de inschrijving voor 2018 op www.lerenvoormorgen.org


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws