Arnhemse Koerier 26 augustus 2018

Helicon Uitblinker Johannes ontmoet Koning Willem Alexander

Helicon Uitblinker Johannes ontmoet Koning Willem Alexander

Johannes van der Poel (18) uit Ede is derdejaars student van de opleiding Watermanagement bij Helicon MBO Velp. Hij deelt zijn passie voor water met onze koning en vandaag gaat hij Willem-Alexander persoonlijk ontmoeten! Dat gebeurt bij de opening van het mbo studiejaar in Tilburg.

Johannes is gekozen tot Helicon Uitblinker en is nu in de race om ambassadeur van het mbo te worden. Alle uitblinkers zijn vandaag aanwezig bij de landelijke opening. Eerder vervulde Johannes een bestuursfunctie bij De Unie van Waterschappen en was de jongste jeugddijkgraaf in Nederland.

Met zijn opgedane kennis en ervaring ziet hij zijn toekomst in de wereld van water: ''Werken in de watersector is interessant en biedt kansen in Nederland en wereldwijd. Het raakt ook alle grote kwesties van deze tijd: klimaatverandering, veiligheid, energievoorziening, armoede, bevolkingsgroei, landbouw etc. Het is een enorme uitdaging om samen met een grote community te werken aan ons water én juist als mbo'er kan ik verschil maken. Ik heb kennis van de praktijk en ben breed geschoold."


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws