Zone.College 13 december 2018

Jonge boeren Zone.college naar Brussel

Jonge boeren Zone.college naar Brussel

Op donderdag 29 november brachten zo’n zestig studenten van de opleiding Veehouderij, Niveau 4 van Zone.college, een bezoek aan het Europees Parlement in Brussel voor de leerlijn ‘Innovatie in de sector’. Het bezoek is georganiseerd in samenwerking met het Overijssels Agrarisch Jongeren Kontakt (OAJK) en Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK).

Bij aankomst splitste de groep in tweeën, waarbij de studenten uit Almelo en Hardenberg een bezoek brachten aan Europarlementariër Jan Huitema, en de studenten uit Doetinchem aan Europarlementariër Annie Schreijer Pierik. Zij gingen samen gesprekken aan over regelgeving rondom uitstoot, mestquota en de ondersteuning van Nederlandse boeren door Brussel. Tijdens het bezoek konden de studenten een kijkje nemen in de indrukwekkende vergaderzaal waar de Europarlementsleden debatteren, en ze gingen het gesprek aan over hoe de Europese democratie werkt en op welke manier jonge boeren en tuinders te maken hebben met besluitvorming in Brussel.

Debbie Dwars is een van de studenten die een bezoek bracht aan Brussel. Ze kijkt terug op een interessante en leerzame dag. Lees een verslag van deze dag in het originele artikel.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws