Nordwin College 29 november 2017

Nordwin over duurzaamheid in TV-uitzending Groen Licht 4 december

Nordwin over duurzaamheid in TV-uitzending Groen Licht 4 december

Op maandag 4 december zond NPO2 een uitzending uit van BNN VARA Groen Licht. Deze keer een portret van iemand die bezig is met duurzaamheid. Heleentje Swart, de coördinator duurzame innovatie van Nordwin College wordt in beeld gebracht: wie is ze en wat doet ze? Daarnaast komt in beeld hoe duurzaam doen en denken er in de praktijk van een school uit ziet en wat het jongeren oplevert.

Er is gefilmd tijdens de les Voeding & Gezondheid bij VMBO-groen Leeuwarden, waar leerlingen bezig waren met het maken van kruidenboter en Turks brood. De waarde van eten staat bij elke les centraal: waar komt eten vandaan, hoe wordt het gemaakt, wat zijn verschillende smaken, en het actief tegengaan van voedselverspilling zijn bijvoorbeeld duurzame thema's. 

Leerlingen van het EcoTeam vertelden over de Circle of Life in het dierenverblijf bij Cor en Johan en hoe zij duurzaam doen en denken helemaal integreren in hun bedrijfsvoering. Tot slot werden de meiden van Dop4You uitgebreid geïnterviewd over hun student onderneming (Jong Ondernemen). Zij maken trekhaakdoppen van zwerfafval en dat legt hun geen windeieren.

>> Kijk hier de uitzending terug


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws