Groenonderwijs.nl 27 november 2017

Sil de Weerd Clusius College landelijke mbo ambassadeur 2017

Sil de Weerd Clusius College landelijke mbo ambassadeur 2017

Sil de Weerd, student van het Clusius College, mag zich dit jaar de landelijke mbo ambassadeur noemen. Tijdens het Ambassadeursgala, de finale van de Dag van het mbo, in Apeldoorn ontving hij zijn prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven. Sil heeft een groene missie. Hij ontdekte tijdens zijn opleiding zijn passie voor voeding en wil zijn kennis graag met anderen delen. Vooral het voorlichten van jongeren over gezonde en duurzame voeding vindt hij belangrijk.

Op het Ambassadeursgala werd Sil uit de top vier gekozen tot de winnaar van de verkiezing. Hij heeft als eerste groene student de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2017 gewonnen en vertegenwoordigt het komende jaar bijna een half miljoen studenten. Daarnaast ontvangt hij een cheque van 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Sil: “Ik had niet durven denken dat ik het zou worden. Maar nu ik in deze positie ben wil ik mij honderd procent voor het mbo inzetten.” 

De  Alkmaarse student Voeding & Voorlichting aan het Clusius College werd eerder dit jaar verkozen tot ambassadeur van zijn eigen school. Hij viel bij de docenten op door zijn leergierigheid en het enthousiasme voor zijn opleiding. Zo heeft hij niet alleen voedingsvoorlichting gegeven op de vmbo-scholen van het Clusius College, maar is hij naar aanleiding van de verkiezing bijvoorbeeld ook gevraagd om voorlichting te geven bij andere scholen en organisaties.

Dat Sil een duidelijk idee heeft over het mbo en hij dit kan vertegenwoordigen, lees je in dit interview met de Metro


Meer nieuws