Groenonderwijs.nl 23 oktober 2017

Studente bloem behaalt titel bij WK in Abu Dhabi

Studente bloem behaalt titel bij WK in Abu Dhabi

Esther Weijenberg, student Bloem & Styling van de Groene Welle heeft de zesde plaats behaald tijdens de World Skills in Abu Dhabi. Met een score boven de 700 heeft zij ook nog eens de titel ‘Excellent Vakmanschap’ behaald. Wij zijn ontzettend trots op haar werk en inzet tijdens deze kampioenschap!

WorldSkills, het ‘WK voor beroepen’ vond plaats van 14 t/m 19 oktober in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten. Ruim 1.300 deelnemers uit de 77 bij WorldSkills aangesloten landen/regio’s streden bij WorldSkills in 51 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland doet met 28 deelnemers mee in 25 vakrichtingen (beroepen). Esther vertegenwoordigde de categorie ‘bloembinden’. Stefan Schoolderman en Timo Kruize van AOC Oost vertegenwoordigden ons land voor de vakrichting tuinaanleg. Zij wisten geen plaats op het podium te veroveren.

Meedoen aan de wereldkampioenschappen is een geweldige ervaring voor de studenten. Vele voorronden en training gaat er aan vooraf. De wedstrijden zijn bovendien een prachtige promotie voor beroepen, vakmanschap en het mbo. Naast bloembinden en tuinaanleg zijn er in Nederland Nationale Skills vakwedstrijden Melkveehouderij en (dit jaar voor het eerst) dierverzorging, paraveterinar en paard.

>> Bekijk alle uitslagen van WorldSkills
>> Lees het verslag over Esther op MBO Today
>> Bekijk het filmpje van Stefan en Timo


Meer nieuws