RTV Raalte 07 april 2017

Uniek symposium over beroepshouding hippische sector

Uniek symposium over beroepshouding hippische sector

Afgelopen vrijdag 31 maart vond tijdens het evenement Paard en Buitenleven in Hardenberg een uniek symposium plaats. De ruim honderd aanwezigen, studenten, docenten en hippische ondernemers, praatten met elkaar over de ‘beroepshouding in de hippische sector’. De wens om met elkaar te praten over dit belangrijke onderwerp kwam naar voren in overleg van 4Groen + Paard, een samenwerkingsverband van vijf MBO Paardenhouderij-scholen in Noord-Oost Nederland: Terra, AOC Oost, Groene Welle, Nordwin College en Landstede.

De inhoudsvolle discussies tijdens het symposium zijn voor Landstede MBO Raalte aanleiding om dit thema nog beter te gaan implementeren in de opleiding.

De hippische sector (de paardensportsector) is een professionele werkomgeving. Studenten die vanuit het MBO in de sector aan de slag gaan, zijn daar, mede door hun nog vaak jonge leeftijd, niet altijd optimaal op voorbereid. Ineens ben je namelijk de ambassadeur of het visitekaartje van een bedrijf, en dat brengt in gedragingen en bijvoorbeeld kledingkeuze de nodige verplichtingen met zich mee.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws