Nederland Voedselland 06 juni 2017

Voedselmaker in spé van Helicon Den Bosch deelt zijn kennis

Voedselmaker in spé van Helicon Den Bosch deelt zijn kennis

Wie zijn de voedselmakers van de toekomst en wat vinden zij belangrijk? Joris van Gils is vierdejaars student Voeding en Kwaliteit aan Helicon MBO in Den Bosch. Op Nederland Voedselland deelt hij graag zijn opgedane kennis. "Ik merk dat ik mensen graag uitleg geef wanneer ze iets niet begrijpen, zodat ik ze iets kan leren en angst kan wegnemen."

Nederland Voedselland laat voedselmakers in spé aan het woord over hun visie.

Wat kan je vertellen over je opleiding?

“Na de middelbare school begon ik met de opleiding toegepaste biologie in de richting voeding. Omdat ik daar de enige was, ben ik ingestroomd bij de opleiding voeding en kwaliteit. Deze opleiding gaat over het controleren van de fysische, chemische en biologische eigenschappen van voeding. Kwaliteitszorg is mijn favoriete vak en speelt meer in op de wettelijke kant, denk aan: certificering en de kwaliteitszorgsystemen die door levensmiddelenbedrijven gehanteerd moeten worden. Sommige mensen zouden dat het ‘saaie papierwerk’ noemen. Het uitdenken van controle systemen en die in werking kunnen laten brengen in de fabriek vind ik het leukste om te doen.”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws