Bionext 19 december 2018

Groen onderwijsplein op de Bio-Beurs

Groen onderwijsplein op de Bio-Beurs

Op woensdag 23 en donderdag 24 januari is er weer de Bio-Beurs, de vakbeurs voor de biologische sector. Het groene onderwijs is daar goed vertegenwoordigd. Er is voor het eerst een apart ‘Onderwijsplein’.

Daar laten de Aeres groep (Aeres HBO Dronten, Aeres MBO Barneveld en Aeres MBO Dronten, de Warmonderhof), VHL Leeuwarden, Terra en Brainstud B.V. zien wat ze voor de biologische sector doen. U vindt het Onderwijsplein prominent op de Bio-MechaTech, de beurshal met nadruk op innovatieve mechanisatie en techniek voor de (biologische) landbouw.

Workshop keuzedeel biologische bedrijfsvoering
Op donderdag 24 januari, 10.30 - 11.30 uur, is er een workshop over het nieuwe MBO-keuzedeel Biologische bedrijfsvoering (workshopruimte B). Dit keuzedeel mag sinds dit jaar worden aangebo-den. Bionext heeft hiervoor samen met Terra, Nodwin college en Clusius college een e-learning module laten ontwikkelen door Brainstud B.V. In september is Nordwin college gestart met 12 deelnemers, in december Clusius college met vijf deelnemers. Terra volgt in februari. 

In de workshop vertelt Johan Schaap meer over de aanpak van Brainstud en de module voor dit keuzedeel. Durk Oosterhof (Nordwin college) en zijn deelnemers delen hun eerste ervaringen met dit keuzedeel. Daarna gaan we in gesprek met vooral de ondernemers in de zaal: wat verwachten zij van dit keuzedeel, wat willen zij het onderwijs meegeven ?

De Bio-Beurs biedt deelnemers en studenten vele mogelijkheden om kennis te maken met de dynamische en innovatieve biologische sector, kennis te maken met de meer dan 200 bedrijven op de beurs, en zich te oriënteren op beroepsmogelijkheden en stage- en praktijkopdrachten. 

Alle instellingen hebben een brief gehad over de toegangsmogelijkheden met onderwijs-korting. Brief niet gehad of vragen ? Udo Teunis, 06 - 42165358.
 

Meer nieuws