Leren voor Morgen 30 mei 2018

Verkiezing Duurzame Docent 2018

Verkiezing Duurzame Docent 2018

Word jij de nieuwe Duurzame Docent van 2018? De coöperatie ‘Leren voor Morgen’ zet docenten en hun initiatieven graag in het zonnetje en organiseert daarom ‘Duurzame Docent 2018’. Met het delen van de verhalen van alle duurzame docenten inspireren we Nederland om het onderwijs verder te verduurzamen.Vorig jaar kwam de duurzaamste docent van Nordwin College. Greetje Cnossen, meest duurzame docent 2017, laat weten dat het haar en de school veel positiefs heeft opgeleverd. Aanmelden is eenvoudig.

Een duurzame samenleving vraagt om duurzaam onderwijs. Veel docenten werken op school dagelijks aan het bijbrengen van kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het verduurzamen van Nederland.

Wie zijn deze duurzame doeners in het onderwijs?
Iedere Duurzame Docent die aangemeld wordt of zichzelf aanmeldt, ontvangt een leuke attentie (een koffiemok en een oorkonde). Bovendien krijgt iedere 10e aanmelding:
-    het boek ‘32 lessen voor de toekomst’ (primair onderwijs en pabo)
-    het boek ‘De man die bomen plantte’ (alle overige onderwijs)

Tenslotte wijst een vakjury op de dag van de duurzaamheid, 10 oktober, één duurzame docent uit het primair onderwijs en één duurzame docent uit het voortgezet onderwijs aan. Deze ontvangt een geldbedrag die hij/zij kan besteden aan een nascholing of aan duurzaam onderwijs voor de eigen school.

Doe mee en meld jezelf of een collega aan!


 Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws