Helicon Opleidingen 29 november 2017

Van leerling Helicon naar kapitein ECO toerisme

Van leerling Helicon naar kapitein ECO toerisme

Een van de meest gestelde vragen tijdens een open dag is: wat kun je worden na deze opleiding? Helicon laat oud-leerlingen aan het woord om antwoord op deze vraag te geven. Vandaag vertelt oud-leerling Piet van den Bemd, 22 jaar wat hij nu doet. Van leerling naar kapitein op een jacht om walvissen te spotten!

“Sinds ik jong was, had ik al een grote passie voor de natuur. Omdat mijn ouders me de hele wereld over sleurden, kwam ik al snel in aanraking met een grote biodiversiteit aan flora& fauna, iets dat wilder en puurder was dan wat ik kon vinden in en rond het huis in Nederland.”

Van Bos- en natuurbeheer naar Eco en wildlife
“Ik heb 7.5 jaar bij Helicon MBO Velp doorgebracht. Ik was 14 toen ik begon. Bos- en natuurbeheer was altijd mijn grote passie en vanuit dat opzicht ben ik ook zonder het afronden van enig VMBO of Havo rechtstreeks het MBO in gedoken. Daar zag ik mijn toekomst. Ik heb deze opleiding met veel plezier afgerond, maar tegen het eind van de studie toch wel een beetje van richting veranderd. Ik werd ouder en zag mijn toekomst niet meer achter de motorzaag, maar koos voor het ''ruime sop'' en besloot (na veel aandringen van destijds docent Irma Verhoeven) nog Eco en wildlife te gaan volgen, ook bij MBO Velp. Mijn passie voor zeezoogdieren en het vele reizen, in combinatie met ecotoerisme, maakte dit een perfect aansluitende opleiding voor mij.” 

Lees verder bij het originele artikel.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws