Lentiz 21 april 2017

Start Equestrum, Internationaal Hippisch Kennis- en innovatiecentrum Metropool Rotterdam-Den Haag

Start Equestrum, Internationaal Hippisch Kennis- en innovatiecentrum Metropool Rotterdam-Den Haag

Kennis- en innovatiecentrum investeert in professionalisering en innovatie paardensportwereld. Midden-Delfland, 20 april 2017 - Vandaag was op het gemeentehuis van Midden-Delfland de officiële start van Equestrum, het Internationaal Hippisch Kennis- en innovatiecentrum Metropool Rotterdam-Den Haag.

.Dr. Ir. Jan Rotmans, hoogleraar Transitiekunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, legde op zijn authentieke wijze uit waarom het in het licht van de Roadmap Next Economy belangrijk is, dat ook de paardensport 'kantelt' en meegaat met transitie en duurzaamheid.


Gedurende een paneldiscussie met Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde Provincie Zuid-Holland), Govert van Oord (wethouder Gemeente Midden-Delfland), Gert-Jan Lammens (directeur bestuurder Rotterdam Sportsupport) en Jan de Mooij (Algemeen Bestuurslid Equestrum) werd onder leiding van dagvoorzitter en voorzitter van de Raad van Bestuur van Lentiz onderwijsgroep, Gert Kant, gediscussieerd over de doorontwikkeling van de hippische sector, hoe de verschillende sectoren zoals agri, food en de  healthsector in de Metropoolregio Rotterdam Den Haag elkaar kunnen versterken en de start van de nieuwe Lentiz mbo-opleiding Paardensport in Maasland.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws