Aeres 21 september 2018

“Het Aeres Hippisch Centrum is een droom die uitkomt”

“Het Aeres Hippisch Centrum is een droom die uitkomt”

Het Aeres Hippisch Centrum is een feit! Op 7 september vond aan de Kapweg in Kootwijkerbroek de feestelijke opening plaats. Het paardencentrum biedt onderdak aan circa dertig paarden en is met zijn vele faciliteiten een ideale praktijklocatie voor de bijna vijfhonderd hippische studenten die Aeres rijk is.

Met een druk op de knop, gevolgd door een knallende lintenregel, openden Anne Kremers (teamleider hippische opleidingen) en Jan Markink (gedeputeerde van de provincie Gelderland) het hippisch centrum in het bijzijn van veel genodigden. Hierna stelden The Future Guys zich op in de galoppeerbaan. Deze ‘daredevils on horseback’ lieten spectaculaire stunts zien uit oude westernfilms en rodeo’s. Het lef van de ruiters en het vertrouwen tussen ruiter en paard stond centraal in deze Amerikaanse show.

Werkelijkheid
Sinds de opening volgen dagelijks zo'n tweehonderd studenten praktijklessen in Kootwijkerbroek. Aeres MBO Barneveld zet pendelbusjes in om de studenten te vervoeren. Ook paardenstudenten van Aeres Hogeschool en leerlingen van Aeres VMBO kunnen gebruikmaken van de faciliteiten in Kootwijkerbroek. Voor Anne Kremers en haar teamgenoten is het paardencentrum een droom die uitkomt. “In Barneveld dromen we hier al jaren van. Ik vind het geweldig dat ik als nieuwe teamleider hippische opleidingen mag meemaken dat die droom nu echt werkelijkheid is!”


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws