MBO-e 20 maart 2019

Benthe Jansen van Wellantcollege wint Ambitie Award

Benthe Jansen van Wellantcollege wint Ambitie Award

Op de Excellentiefair van MBO-e afgelopen 11 maart werd de eerste Ambitie Award uitgereikt aan de student die het meeste indruk maakte op het publiek. De winnaar was Benthe Jansen van het Wellant College, locatie Aalsmeer. Zij volgde een traject om ambassadeur te worden van haar school en mee te doen aan de verkiezingen van MBO ambassadeur in 2018.

De conferentie stond vol met inspirerende succesverhalen. Mbo-instellingen en excellentieprogramma's vanuit heel Nederland waren vertegenwoordigd. Studenten vertelden enthousiast hun verhaal en presenteerden hun programma en ervaringen op een creatieve manier. 
Bezoekers van de Excellentiefair konden rondlopen, met de studenten praten en werden soms ook op interactieve wijze meegenomen in het verhaal door de studenten. Via de conferentie-app kon het publiek stemmen op de student die het meeste indruk heeft gemaakt. 
 Daar eindigde Bente in de top 10! Tijdens dit traject heeft ze geleerd over het spreken voor publiek en het schrijven van een goede speech.

Op de excellentiefair vertelde ze haar eigen verhaal, over haar tijd op het mbo en haar toekomst dromen. 
"Ik zelf heb het vroeger op school niet altijd leuk gehad, hierdoor was ik extra gek op alle dieren om mij heen. De reden dat ik op het MBO de opleiding paraveterinair ben gaan volgen was dus mijn liefde en passie voor dieren. Op het MBO kon ik eindelijk echt mijzelf zijn en durfde ik mij veel meer open te stellen voor nieuwe uitdagingen. Zo vond ik zingen altijd al geweldig, maar op het podium staan maakte mij enorm zenuwachtig. Nu vind ik optreden het leukste wat er bestaat en is het mijn ambitie om hiermee verder te gaan. Zo heb ik ook mogen optreden op mijn school bij het afscheid van wat leraren en op de opening school jaar 2019 voor docenten van alle locaties van WellantCollege."

Ook maakt ze zich hard voor het imago van het mbo en wil ze graag aan iedereen met trots doorgeven hoe mooi het MBO is. 
"Ook al ben ik niet DE ambassadeur geworden, draag ik wel graag mijn steentje bij waar het kan. Zo zijn wij laatst op bezoek geweest bij het OCW en mochten wij in gesprek met minister van Engelshoven over wat er nog verbeterd kan worden en wat juist al heel goed gaat op het MBO.

Ook op de excellentiefair waren er fantastische, gemotiveerde studenten te zien en scholen met prachtige excellentie programma’s. Het MBO heeft zo veel te bieden, je kan alle kanten op gaan die je je maar kan bedenken! Zoals mijn collega Desiree (MBO ambassadeur) altijd zegt: het MBO is mega belangrijk onderwijs. En hier sta ik 1000% achter." 

Omar Munie overhandigde Benthe de Ambitie Award en de bijbehorende cheque van 2500 euro. 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws