Citaverde College 14 februari 2019

Finales Skills dierverzorging en paraveterinair bij dierenbeschermingscentrum Limburg

Finales Skills dierverzorging en paraveterinair bij dierenbeschermingscentrum Limburg

Op donderdag 14 februari en vrijdag 15 februari organiseert Citaverde College de landelijke mbo-vakwedstrijden Skills The Finals voor Dierverzorging en Dierenartsassistent Paraveterinair bij Dierenbeschermingscentrum Limburg. In de avond is er een lezing van Jan van Hooff in de eerste editie van de 'Citaverde Collegebank'.

De wedstrijden worden gehouden bij het Dierenbeschermingcentrum in Born, waar Citaverde College ook praktijklessen geeft aan mbo-studenten. Naast de vakwedstrijden worden diverse workshops georganiseerd, zoals een klikkertraining, presentatie van de dierenambulance, gebitscontroles uitvoeren of een konijnenworkshop.  

Lezing over dierengedrag
Jan van Hooff, was tijdens zijn loopbaan hoogleraar ethologie en socio-ecologie aan de Universiteit van Utrecht. Hij is de meest bekende apendeskundige van ons land en hij treedt regelmatig op in allerlei televisie-uitzendingen. Van Hooff groeide op in Burgers’ Zoo in Arnhem, wat door zijn familie is opgericht. Hij studeerde biologie in Utrecht en in Oxford en hij promoveerde op onderzoek naar sociaal gedrag en communicatie bij mensapen. Hij heeft als gedragsbioloog vooral veel onderzoek gedaan naar sociale processen, het sociale gedrag en de sociale organisatie van dieren, in het bijzonder bij primaten zoals oerang-oetans en chimpansees.

>> aanmelden voor de lezing


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws