Connect Groen 22 april 2019

Gouden schoolkantineschaal voor Clusius en Wellant

Gouden schoolkantineschaal voor Clusius en Wellant

Op de dag van de gezonde kantine werd door het Voedingscentrum een Gouden Kantineschaal uitgereikt aan het Clusius College in Amsterdam Noord en Wellant College mbo Rijswijk. De dag van de gezonde kantine is in het leven geroepen door het Voedingscentrum. Om jongeren te helpen een gezonder eetpatroon te ontwikkelen, is een gezonde eetomgeving essentieel. En omdat jongeren een groot deel van hun tijd op school zitten, valt daar veel winst te behalen. 

Clusius College

Het is de vierde keer op rij dat het Clusius in Noord de gouden Schoolkantine Schaal 2019 van het Voedingscentrum heeft verdiend. Hiermee laat het Clusius College zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. De kantine wordt beheerd door Aline Dral en zij zorgt, in samenwerking met de leerlingenraad, ervoor dat het gezonde assortiment past bij de wens van de leerlingen.

Het Clusius College heeft wederom hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt. De leerlingen zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen.

Wellantcollege

Wellant mbo Rijswijk heeft hard gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in hun gezonde schoolkantine. Het oog van leerlingen valt meteen op de keuze in gezonde broodjes, groente en fruit. En er is altijd water beschikbaar De studenten zijn blij met dit aanbod dat verleidt om gezonder te kiezen. Senior Opleidingsmanager Els Jongsma: "Duurzaamheid en gezondheid spelen een centrale rol in onze opleidingen. Als school geven we dan ook graag zelf het goede voorbeeld. Bijvoorbeeld door EcoSchool te zijn en door een gezonde kantine te hebben."


Meer nieuws