Groenpact 09 november 2018

Kom naar de Groenpact Manifestatie op 16 januari!

Kom naar de Groenpact Manifestatie op 16 januari!

Op woensdag 16 januari is de Groenpact Manifestatie, een bruisend en interactief evenement voor iedereen die bij de groene sector en het onderwijs betrokken is. De minister van LNV, Carola Schouten, is ook aanwezig.

Locatie: Fort Voordorp, Groenekan
Tijd: 13.00-18.00 uur 
Doelgroep: bestuurders, staf, docenten, bedrijfsleven en beleidsmakers

AANMELDEN


Blik op de toekomst
De dag staat in het teken van wat er al is bereikt binnen GroenPact. Maar ook wordt er gekeken naar de toekomst en de uitdagingen waar we nog voor staan. Dit doen we vanuit het perspectief van jongeren: studenten en leerlingen. We kijken vanuit hun blik naar de innovatieve groene sector en de toekomst van groen onderwijs.

Groenpact Impactprijs
Op de manifestatie wordt ook de eerste 'Impactprijs groen onderwijs' uitgereikt. Studenten en leerlingen (van vmbo tot universiteit) kunnen meedoen aan de prijsvraag voor het project met de meeste impact. Ze kunnen hiervoor projecten aanmelden waarbij onderwijs en bedrijfsleven samenwerken. Per onderwijsniveau worden 3 projecten genomineerd en 1 winnaar gekozen. De vier winnende projecten staan in de spotlights op de Manifestatie en het projectteam krijgt een mooie prijs.

Green Deal
Ook wordt de Green Deal Natuurinclusieve Landbouw ondertekend. Deze moet er voor zorgen dat natuurinclusieve landbouw een integraal onderdeel wordt van het groene onderwijs. Met green deals wil de overheid de overgang naar een duurzame economie versnellen.

Workshops
Er zijn actieve workshops over de thema’s en actielijnen van Groenpact: arbeidsmarkt, innovatie, jongeren, de green deal en maatschappelijke opgaven. Er is voor iedereen wat wils: van de vraag ‘wat betekent de grote klimaatopgave voor het onderwijs’ tot praktische oplossingen voor de onderwijspraktijk komen aan de orde.

Het programma en het workshopaanbod worden binnenkort bekendgemaakt.
 


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws