Gouwe Koerier 27 maart 2019

Oudleerlinge van Wellant over haar werk in de boomteelt

Oudleerlinge van Wellant over haar werk in de boomteelt

Meisjes in de boomkwekerij? Er zijn er niet veel, maar als ze er zijn staan ze hun mannetje. Een goed voorbeeld is Summer van der Velde (17) uit Boskoop. Summer volgt de Boomteeltopleiding van het Wellantcollege en werkt op een kwekerij die onderdeel is van een grote internationale onderneming.

Summer heeft, zo jong als ze is, al een belangrijke positie verworven, ze stuurt buitenlandse medewerkers en scholieren aan en heeft een sleutelrol in de werving van jongeren. Ze ziet voor zichzelf een mooie toekomst in de boomteeltsector, al was ze vroeger helemaal geen 'plantenmeisje'. Tegenwoordig weet ze al heel veel van de plantenteelt en is ze trots op haar planten, zoals de Clematis 'Prince Charles'.

BOSKOOP - Summer is opgegroeid in Boskoop en woont bij haar oma. Op haar 14e wil ze een bijbaantje en ziet dat boomteeltbedrijf Van der Starre scholieren zoekt voor de zaterdag. "Ik ben gaan werken bij Veenstar, de Waddinxveense vestiging van Van der Starre. Op mijn eerste dag heb ik heel simpele dingetjes gedaan, maar ik ging ook planten binden. En dat ging meteen goed, dat viel op."


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws