VHG 25 februari 2019

Team Wellantcollege wint Skills Wedstrijd Tuinaanleg, Prinsentuin tweede

Team Wellantcollege wint Skills Wedstrijd Tuinaanleg, Prinsentuin tweede

Lucas Muilwijk en Mario Nederlof van team B van het Wellantcollege uit Houten zijn de winnaars van de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019. Op de tweede plaats eindigde team van het Prinsentuincollege uit Breda. Het brons ging naar het andere team van het Wellantcollege. Team Aeres MBO Emmeloord werd vierde.

Juryvoorzitter Bas van Swigchem over de winnaars: “Lucas en Mario vulden elkaar prima aan, hadden een goede teamgeest en een natuurlijke manier van samenwerken.” “De eerste dag was het houtwerk een zware opgave”, zegt Mario. “Het ging allemaal echt goed. Het straatwerk klopte helemaal. We hebben alles gegeven en gelukkig is de tuin af. Ik voel me nu super.” We hebben een mooie levende tuin gemaakt, vindt Lucas. “Dat we naar Rusland mogen is bizar. We gaan heel veel trainen om daar een goed resultaat te behalen.”

De vereniging voor Hoveniers organiseerde de wedstrijd. Een trotse VHG-directeur Egbert Roozen reikte de oorkondes en medailles uit. “Jullie hebben laten zien wat het vak te bieden heeft. Er staan vier prachtige levende tuinen.”

WK in Rusland
Voor de winnaars is er de hoogste eer. Ze maken deel uit van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in augustus deelneemt aan de wereldkampioenschappen beroepen, WorldSkils 2019 in Kazan (Rusland). Aan dit WK nemen 1600 jonge vakmensen uit zestig landen deel in méér dan 56 beroepen.

Bekijk de reportage over de wedstrijd Tuinaanleg.


Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws