Clusius College 04 juli 2018

Koning en Koningin in gesprek met Clusius College

Koning en Koningin in gesprek met Clusius College

Afgelopen donderdag mocht Nancy Boterblom, namens het Clusius College, aanschuiven bij een ronde tafel gesprek over de toekomst van de agrarische sector. Dit was een onderdeel tijdens het bezoek van het koninklijk echtpaar aan de regio West-Friesland. In Enkhuizen vond het ronde tafel gesprek plaats met afvaardiging van bedrijven/instellingen uit de agrarische sector.

Nancy Boterblom kon Willem Alexander en Maxima meer vertellen over de inspanningen die het Clusius College verricht om de aansluiting met de arbeidsmarkt te houden. Zo vertelde ze over hoe techniek en technologie een prominentere plek krijgt in zowel het vmbo- als het mbo-onderwijs. Ook de intensievere samenwerking met bedrijven uit de regio in de vorm van regioleren is onder de aandacht gekomen. Voor leerlingen en studenten is er niets leuker dan een echte opdracht uit de praktijk uit te voeren.

Maxima vroeg of het Clusius College een programma heeft voor basisscholen om deze leeftijdsgroep kennis te laten maken met de sector. Nancy vertelde over de Noordhollandse Tuinbouwbattle waarbij Greenport klassen bezoekt en de kinderen vervolgens 6 weken tulpen gaan broeien.

Het paar was goed geïnformeerd want Willem Alexander wist dat de tuinbouw school in Hoorn al lang bestaat. Met onze acht vestigingen voor groen onderwijs zijn wij van grote waarde voor de agrarische sector, dat onderstreepte Jaap Bond gedeputeerde van de provincie Noord-Holland ook.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws