Voorlichting stedelijke jongeren

Het groene onderwijs wil meer stedelijke jongeren stimuleren te kiezen voor de groene sector. Deze webpagina kan helpen bij onder meer voorlichtingsbijeenkomsten en open dagen. Op de pagina vind je links naar documenten en filmpjes over de groene sector en het groene onderwijs,die aansluiten bij jongeren uit een stedelijke omgeving. Met name de laagdrempelige filmpjes geven een goed en positief beeld van het loopbaanperspectief na afronding van hun groene opleiding.

Gebruik van de webpagina
Om het zo gemakkelijk mogelijk te maken is de pagina opgedeeld in de volgende rubrieken:
 Leren
• Werken
• Inspiratie
• Doen

Documenten en links 

Naast filmpjes zijn er ook informatieve websites over de groene sector en het groene onderwijs. Er zijn bijvoorbeeld online tests om te kijken of de groene sector bij de jongere past en links naar relevante en interessante Facebook pagina’s.

Deze informatie is verzameld voor het project 'Kies Kleur in Groen', een gemeenschappelijk actieplan van de AOC’s, Stoas Hogeschool (nu Aeres) en Aequor (nu SBB), wat zich richtte op de versterking van culturele diversiteit binnen de instellingen in een internationale groene context. Dit project is in 2015 afgerond. Heb je actuele voorbeelden, stuur ze dan naar info@groenonderwijs.nl.