De groene, gezonde schoolkantine

Contactpersoon

Nordwin College
Heleentje Swart
h.swart@nordwincollege.nl
058-253 40 00 / 06-839 056 90

Sta eens stil bij waar je eten vandaan komt, of het gezond voor je is en wat voor invloed het heeft op het milieu en dierenwelzijn. Het Nordwin College wil leerlingen en medewerkers aan het denken zetten in een gezonde, groene kantine. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte posters met informatie over lokale producten. Zo wil de school iedereen inspireren bewust te kiezen voor een gezonde voeding.

Maar dat niet alleen. Het project is een totaalpakket: onderzoeken, informeren, inspireren, en natuurlijk: doen. De leerlingen kopen, verkopen en verwerken lokaal geproduceerde gezonde producten en Fair Trade producten. Ook is het Nordwin een samenwerking aangegaan met Groene Welle voor het bouwen van de unit voor de oogst op water (zie ook het project 'de duurzame schoolkantine' onder het thema voeding en gezondheid. Met een helder stappenplan stimuleert het Nordwin College andere scholen (en bedrijven!) hun voorbeeld te volgen.

Aanvullende informatie

Het project leverde een inventariserende scan: 'hoe groen en gezond is uw kantine' en een lijst met duurzame, gezonde producten op. In de brochure (hier te downloaden) het recept voor een groene, gezonde kantine.