Stadslandbouw? Stadslandbouw!

Contactpersoon

Lentiz Life College (Schiedam)
Danielle van Heck
dvheck@lentiz.nl
06 – 307 346 71

In Rotterdam is het Lentiz LIFE College een samenwerking aangegaan met het eerste stadslandbouwbedrijf van Europa: ‘Uit je eigen stad’. Hier worden gewassen in de volle grond en in kassen gekweekt. Er lopen dubbeldoelkippen rond en er zwemmen vissen (aquaponics). De oogst wordt lokaal verkocht of verwerkt in het bijbehorende restaurant. Werk aan de winkel dus!

Lentiz LIFE College heeft verschillende groene MBO-opleidingen, gericht op stadse leerlingen. In dit project helpen zij op het land, in de winkel, in het restaurant, of koken een menu met streekproducten in de keuken van het restaurant op school. Er zijn excursies en estafettestages. De leerlingen leren zo waar voedsel vandaan komt, wat stadslandbouw is, wat gezonde voeding is, hoe local for local werkt en wat dit betekent voor duurzaamheid. Ze werken samen met stadboeren, vrijwilligers en klanten die komen oogsten, kopen en eten. Kortom: een leerzame omgeving!

Aanvullende informatie

Dit project is gekoppeld aan het project 'Eten van de speelplaats'. Er is een studiewijzer gemaakt met les modules: de levende groene stad. Die kunt u hieronder downloaden.