GGOF.nl 31 mei 2019

Lentiz | MBO Middelharnis start met vernieuwde opleiding Agro Technics & Management

Lentiz | MBO Middelharnis start met vernieuwde opleiding Agro Technics & Management

Lentiz | MBO Middelharnis start komend schooljaar met de vernieuwde opleiding Agro Technics & Management. De school en Fransen Landbouw slaan hiervoor de handen ineen. Hiermee krijgt Goeree Overflakkee een MBO opleiding gericht op de moderne akkerbouw.

De opleiding Agro Technics & Management is echt niet uitsluitend een opleiding voor de boerenzoon of ondernemer. Door schaalvergroting zie je vaker agrarische bedrijven die medewerkers of een bedrijfsleider in dienst hebben. De vraag naar deskundig personeel op gebied van teelt en techniek is groot.

Franzen Landbouw, uit Dirksland, is een akkerbouwbedrijf met diverse teelten. Daarnaast verhuurt het bedrijf ook opslagcapaciteit met verschillende koeltechnieken aan derden. Lentiz | MBO Middelharnis zal op de locatie van Franzen Landbouw grotendeels de praktijklessen van de opleiding Agro Technics verzorgen. Dit geeft de studenten de mogelijkheid om in een innovatie omgeving kennis op te doen; van gewascontroles op het land, het afstellen van machines met behulp van computerprogramma's tot het bewaren van het product in de juiste omstandigheden. De theorie wordt zichtbaar in de praktijk.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws