KKIG Magazine 05

Nr. 5 - november 2012

In nummer 5 van het Magazine een uitgebreid artikle over bewustwording bij leerlingen. Daarnaast een interview met Mohamed Hacene over zijn duurzaamheidsproject in Rotterdam, groene handelsbestrekkingen met Turkije en de oogst uit Suriname.

Inhoud (de artikelen zijn als losse PDF te downloaden)

Zenden-Ontvangen

Editorial van Mirjam Kuggeleijn, eindredacteur.     
Lees meer (PDF)

Door de bril van: Lise Schregardus

Culturele diversiteit door de ogen van Lise Schregardus, projectleider It's Alive, de campagne van de Nederlandse tuinbouw, uitgevoerd door het productschap Tuinbouw.   
Lees meer (PDF)

In beeld: Kies Kleur in Groen 2012/2013

De groene onderwijsstellingen zijn op stoom met Kies Kleur in Groen. Met resultaat. Zoals meer instroom van niet-westerse allochtone leerlingen. Maar ook structuele aandacht in het curriculum diversiteit. 
Lees meer (PDF)

De schoolbrede bijeenkomst

Zoals diverse als het project Kies Kleur in Groen, zo divers zijn ook alle regionale maatwerkactiviteiten waarmee KKiG AOC's ondersteunt. In een reeks artikelen staat voortaan steeds één activiteit in the picture. We beginnen met de schoolbrede bijeenkomst. 
Lees meer (PDF)

Interview: Mohammed Hacene, rolmodel Kies Kleur in Groen

Mohammed Hacene is rolmodel voor Kies Kleur in Groen. Voor Wellantcollege denkt hij op dit moment mee over de inhoud én de werving voor de mbo+ opleiding 'Urban Green'. 
Lees meer (PDF)

Bewustwording van leerlingen

Bewustwording van vooroordelen over seksualiteit, cultuur en geloof en begrip voor verschillen tussen mensen. Dat is een opdracht voor onderwijs. Het is één van de doelstellingen van Kies Kleur in Groen. 
Lees meer (PDF)

De Bazar

Er zijn diverse organisaties met vergelijkbare doelstellingen als Kies Kleur in Groen. Het KKIG Magazine selecteert in dit nummer een aantal bruikbare tips in het teken van Burgerschap. 
Lees meer (PDF)

De praktijk van diversiteit: De Groene Schuur

In de rubiek 'De praktijk van diversiteit' laten we mooie verhalen zien uit het groene bedrijfsleven. Dit keer De Groene Schuur in Groessen.       
Lees meer (PDF)

Reisverslag: Nederland en Turkije: groene handelsbetrekkingen

2012 is het jaar van de 400 jarige bilatorale betrekkingen tussen Nederland en Turkije. Ook in het groene onderwijs is de band tussen Nederland en Turkije speciaal en dat komt mede ...
Lees meer (PDF)

Interview: Maureen Silos over duurzame landbouw in Suriname

'Een oplossing voor de landbouw in Suriname lijkt ver weg'. Maureen Silos over duurzame landbouw in Suriname. 
Lees meer (PDF)

Column: Versie 2

Column van programmamanager Esther Wouters over de diversiteit in haar leven.   
Lees meer (PDF)

Cherry Blossom

Abir wil later striptekenaar worden. In het KKiG Magazine laat zij haar stripfiguur Cherry Blossom kennis maken met de wereld van groen onderwijs.       
Lees meer (PDF)

Duurzame Rotterdamse diversiteit

Duurzaamheid, groene bewustwording, luchtkwaliteit: bekende termen in de maatschappij. Allochtonen op de bres voor het mileu.
Lees meer (PDF)

< Terug naar het overzicht   |   Download de complete PDF