Zone.College 17 december 2018

Gouden schoolkantineschaal voor Zone.college

Gouden schoolkantineschaal voor Zone.college

Zone.college in Enschede heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2018 verdien van het Voedingscentrum. Hiermee laat de school zien dat de schoolkantine gezond is ingericht. Zone.college heeft er hard aan gewerkt om de kantine gezonder te maken. Een gezonder aanbod staat hierin centraal. Als leerlingen de kantine in lopen valt hun oog meteen op de gezonde keuzes in broodjes, groente en fruit. Water is ook altijd beschikbaar. Sinds vorig schooljaar is er een watertappunt in de kantine.

Leerlingen van de Vakmanschapsroute (VMR) en de mbo.zone Niveau 2 verzorgen sinds begin van dit schooljaar de kantine in de vorm van een stage. Zij maken gezonde broodjes, smoothies en groente en fruit staat altijd klaar.

De schoolkantine is gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Een voorbeeld van zo’n richtlijn is dat de gezonde schoolkantine nu voor meer dan 80% uit betere keuzes bestaat. De visie erachter: Jongeren zijn de toekomst. Willen we dat zij gezonder leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen en draagt bij aan een goede gezondheid.

Gezonde voeding is ook één van onze 3 hoofdthema’s binnen Eco-schools. Nu wij de Gouden schaal binnen is, hoopt Zone.college te gaan voor de Groene vlag van Eco-schools.Ga naar originele nieuwsbericht

Meer nieuws